divendres, 12 d’agost del 2016

Debela Pec (itineraris per Eslovenia 1)

Devela Pec des del Brda
El Debela Pec (2015 m) es un cim situat al costat Oriental de la profunda vall de Krma als Alps Julians eslovens que presenta una paret W brutal, però un acollidor sender per la ruta normal des del refugi de Lipanca Blejsca Koca.

El millor atractiu, però, es que es un mirador excelent de tot el massís de Triglav que es presenta com un monument de roca davant els nostres ulls.

Si bé l'itinerari descrit s'inicia junt a la carretera, podem aproximar el cotxe per la pista (en excel·lent estat) fins a unes zones d'aparcament (ressenyades al track), tot i que per la darrera P indicada cal anar per un altre pista.

L'itinerari es senzill i ben senyalitzat. Desprès de travessar un extens prat amb algunes granges (la vida agrícola a Eslovenia es molt activa) entrem en un extens bosc de coniferes on se'ns avisa de la possible presencia d'ossos (no en vam veure cap). El refugi de Lipanca Blejsca Koca es molt freqüentat per excursionistes locals que hi van a passar el matí amb un bon esmorzar.

La pujada al pic del Debela es per un costerut corriol que no presenta dificultats desprès de recorrer la carena calcarea que delimita per el Est la vall de Trma.

Visió des del Brda
En el nostre cas, vam decidir pujar també el cim del Brda (2009 m) retornant una part del camí fet i afrontant sense dificultats d'orientació la pujada a quest cim arrodonit que tot i així, presenta una visió espectacular del Debela Pec, i de la vall. Es obligat fer aquest cim per valorar millor el territori. El descens seguint la carena cap al S cap al cim de Lipanski presenta un tram equipat vertical però poc exposat i escalonat que es fa fàcilment. Finalment tiraríem cap al refugi sense arribar al Lipanski.

Dades:
Temps: 6 h (amb parades)
Distancia: 17 km (es pot escurçar molt depenent d'on es deixa el cotxe)
Desnivell (+): 1300 m

Track a Wikiloc



Fotografies

Inicialment travessem extensos boscos de cniferes

Assolim la carena i se'ns presenta el brutal Luknja Pec a l'altre banda de la vall de Trma
Darrers metres del Debela Pec

Cim del Debela Pec

pic del Brda des del Debela Pec

Iniciant l'ascensió del Brda

Lipanski vrh


Tram equipat entre el Brda i el Lipanski Vrh

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada